New Product Development

TABLE. is een applicatie waarin samenwerken de kern is. Bespreken, vergaderen, brainstormen en online samenwerken doe je bij TABLE. samen!

De opdracht


De Hogeschool van Amsterdam heeft de opdracht gegeven een concept voor een interactief digitaal product uit te werken waarin een nieuwe technologische ontwikkeling is verwerkt. 
Dit project is geheel fictief vanuit de technologische kant. De kern van deze opdracht is gericht op het analyseren en inspelen op de gebruikersbehoeften van de studenten op de HvA, met als doel om de ervaring van het samenwerken op afstand te verbeteren. 

Context

Het is inmiddels enkele maanden geleden dat de Hogeschool van Amsterdam de deuren dicht deden als gevolg van de coronavirus in Nederland. Het onderwijs heeft ondertussen niet stilgelegen, en de lessen gingen online gewoon verder. 
De Hogeschool van Amsterdam ziet inmiddels de voordelen in het online lesgeven en zij overweegt dan ook in de toekomst een deel van de colleges en werkgroepen blijvend online aan te bieden. 
Met constante veranderende landschappen en nieuwe wereldwijde uitdagingen hebben docenten en studenten over de hele wereld zich moeten aanpassen. De opkomst van online-leren heeft het onderwijssysteem behoorlijk “verstoord”. 
De mentale en fysieke gezondheid van de docenten en studenten liggen voorop. De Hogeschool van Amsterdam streeft naar het behalen van een prettige, veilige, goede en voornamelijke een leuke leeromgeving voor de genoemde doelgroep. 

Om te beginnen…

In dit onderzoek is er nadruk gelegd op de challenge: “Samenwerken op afstand”, met als doel om de ervaring van het studeren op afstand te verbeteren. 
Wat betekent samenwerken eigenlijk? De ‘bloem associatie-methode’ is een simpele methode om inspiratie op te doen

Experience Map

Uit eigen onderzoek blijkt dat studenten vaak online komen met teamgenoten om een planning opzetten, en vervolgens deze punten op de planning uit te voeren. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de handelingen, acties en gedachtes van de gebruiker zodat er expliciete verbeterpunten kan worden ontwikkelt om de gebruiker te bevredigen. 
Uit eigen onderzoek kwam naar voren dat het delen van documenten en interacties pollen en mensen aanwijzen nog altijd erg lastig was. Vaak gebeurde deze dingen buiten de applicatie, hierdoor werd er vaak van scherm gewisseld en daardoor ontstond er chaos en een slechtere samen- werking. Dit waren punten die wij konden verbeteren.